40 vuotta täyttä terästä

Karotek Oy on vuonna 2022 toukokuussa 40 vuoden etapillaan yksi Suomen vanhimpia terästukkuja. Vuonna 1982 perustettu Karotek on perheyritys, joka tekee teräskauppaa jo toisessa sukupolvessa, nykyään toimitusjohtaja Ursula Ikosen vetämänä.

”Vanhempani Yrjö ja Tuula Ikonen perustivat Karotekin 40 vuotta sitten. Hyvinkäällä aloitettiin ja nyt Jokelassa on toimittu jo vuodesta 1984 lähtien”, muistelee yhtiön toimitusjohtaja Ursula Ikonen. ”Kun aloitin Karotekissa työntekijänä vuonna 1992, oli isäni vetänyt yritystä jo 10 vuotta. Vuosia on molemmille kertynyt ja sukupolvenvaihdoskin on tehty jo aikaa sitten. Vuonna 2006 tapahtuneen sukupolvenvaihdoksen myötä siirryimme mieheni Vesa Pääkkösen kanssa vetovastuuseen Karotekista. Kaupallinen koulutus antoi minulle hyvän pohjan, mutta parhaan opin alalle antoi ehdottomasti isäni,” Ikonen toteaa omasta roolistaan Karotekissa.

Karotek toimittaa teräksiä teollisuuden eri tarpeisiin. Laajan perustuotevalikoiman lisäksi asiakkaat tietävät, että pätevä ja asiantunteva henkilöstö löytää ratkaisut myös erikoisempiin tarpeisiin. Kuten Karotekissa sanotaan: ”There are no problems, only solutions.” Pitää keskittyä siihen, miten ongelmat ratkaistaan eikä itse ongelmaan. Karotekissa oleva tietotaito alalta on laajalti tunnettua, kuten myös yrityksen hyvä palvelu, laaja valikoima ja luotettavuus. Karotek on jo pitkään kuulunut AAA-luottoluokitukseen sekä ”Suomen Vahvimmat”-sertifikaatin saaneisiin yrityksiin. Tämä jo itsessään kertoo vakavaraisesta perheyrityksestä, jossa työtä ja luotettavuutta on aina kunnioitettu.

Yrjö ja Ursula Ikonen

”Perheyrityksen kvartaali on 25 vuotta eli meillä asioita katsotaan pidemmällä aikavälillä. Meille asiakas tulee aina ensimmäisenä ja me olemme täällä heitä varten. Tavoitteenamme ovat pitkät ja hyvät asiakassuhteet, jotka ovat molemminpuolinen etu. Myös henkilöstön arvostaminen ja hyvinvointi on tärkeää, sillä me kaikki teemme yhdessä tätä työtä asiakkaiden hyväksi,” kertoo toimitusjohtaja Ikonen tyytyväisenä ja jatkaa: ”Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset ovatkin erinomaisia: 96 % asiakkaista on erittäin tyytyväisiä palveluumme, ja 99 % on sitä mieltä, että tuotevalikoimamme on erinomainen”.

  • ”Hyvä asiakaspalvelu, hyvä valikoima, hyvin hoidettu yritys.”
  • ”Palvelu toimii pienemmillekin yrityksille.”
  • ”Hyvää ja nopeaa toimintaa, aina on löytynyt jopa vähän oudommatkin tarpeet.”

Vesa

Timo

Jari

Teräsmiesten tiimi: Alex, Kauko, Jari, Timo, Vesa ja Ursula

The Teräsmies, Yrjö Ikonen vuonna 1982

Hirvi on metsän kuningas.

Karotek pyrkii olemaan teräsalan kruunaamaton kuningas tietotaidossaan ja valikoimissaan. Olemmekin ottaneet yrityksen maskotiksi Heikki-hirven. Kannustakoon se joukkuettamme samoamaan teräsmetsikön vaikeakulkuisimmissakin osissa, vaivoja säästämättä, etsiessämme ratkaisuja asiakkaillemme.

Kiitos, että olette kanssamme

Tavoitteemme on varmistaa asiakkaillemme ja kumppaneillemme paras mahdollinen hyöty; etsimällä uusia ratkaisuja, laajentamalla tuotevalikoimaa, kehittämällä käsittely- ja logistiikkapalveluamme. Karotekilla on ansiokas 40 vuoden kokemus terästuotteiden myynnistä ja käsittelypalveluista. Edessämme näemme uusia tilaisuuksia, mahdollisuuksia ja saavutuksia. Olemme jatkuvasti valmiita kehittymään, kehittämään ja ottamaan vastaan uudet haasteet.

Haluamme osoittaa kiitokset asiakkaillemme, henkilöstöllemme ja yhteistyökumppaneillemme, joiden kanssa olemme saaneet kulkea tätä hienoa matkaa tähän asti. Tehdään seuraavasta 40 vuodesta vielä upeampi. Kiitos, että olette kanssamme!

Teräksisin terveisin
Karotekin Teräsmiehet